21 de medalii la Campionatul Național Școlar de Înot!

Complexul Municipal pentru Sport și Sănătate „Ioan Schuster” din Reșița a găzduit și în acest an întrecerile Campionatului Național Școlar de Înot, pentru sportivi cu vârste între 12 și 14 ani.

REŞIŢA. Peste 250 de înotători de la cluburi sportive școlare din întreaga țară s-au aflat pe bloc-starturi, printre aceștia numărându-se și reprezentanții Clubului Sportiv Școlar Reșița. 21 de prezențe pe podium au înregistrat sportivii antrenorilor Nadia Câmpan, Adina Schuster și Mihai Popilian. Astfel, în probele individuale, Erwin Schmelas a cucerit aurul la 100 m liber și argintul la 50 m spate, 50 m liber și 100 m spate; Denis Popescu a devenit campion la 100 m spate, 50 m fluture, 50 m spate și a obținut bronzul la 100 m fluture; Roberta Baciuna a obținut cinci medalii – aur la 50 m fluture, argint la 50 și 100 m bras, bronz la 50 și 100 m spate; Briana Alexandru a cucerit argintul la 50 și 100 m spate.

21 de medalii la Campionatul Național Școlar de Înot!

21 de medalii la Campionatul Național Școlar de Înot!

Înotătorii reșițeni s-au evidențiat și în probele de ștafetă, cu șase medalii. Astfel, în prima zi a competiției, ștafeta de 4×50 m mixt, fete, alcătuită din Seline Berger, Briana Alexandru, Roberta Baciuna și Alexia Luchian, a devenit campioană națională, iar ștafeta de 4×50 m mixt, băieți, 14 ani, alcătuită din Erwin Schmelas, Denis Popescu, Dorin Lighezan și Flavius Ciobanu, a intrat în posesia medaliei de bronz. A urcat pe treapta a treia a podiumului și ștafeta de 4×50 m mixt, fete, 12 ani, alcătuită din Mara Luchian, Alexandra Voinea, Lavinia Mihoc și Sara Iana. A doua zi, ștafeta de 4×50 m libere fete 14 ani a devenit campioană națională, ștafeta de 4×50 m liber băieți 14 ani a obțintu argintul, iar ștafeta de 4×50 m liber fete 12 ani a cucerit medalia de bronz. „Baza sportivă a fost pusă la punct din toate punctele de vedere, cu tot ce implică găzduirea acestei competiții, cu sprijinul Primăriei Reșița, colaborator la acest eveniment sportiv, și bineînțeles gazda acestei competiții, Bazinul Olimpic din Reșița”, a spus directorul CSS Reșița, Octavian Bârsanu.